Ontslag op staande voet; een misstap is zo begaan

Geen enkele werkgever wil het ontslag op staande voet geven. Dat betekent namelijk dat er een vervelende situatie is ontstaan. Soms is het echter een noodzakelijk kwaad en dan is het van belang dat je weet welke stappen je dient te zetten om het tot een goed einde te brengen.

Meer lezen
Europese Privacy Verordening: werkgever, weet jij hoe het zit?

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese Verordening omtrent de bescherming van persoonsgegevens in werking. De opstellers van de AVG hebben met opzet (afschrikwekkend!) hoge sancties gezet op niet-naleving van de nieuwe regels om de urgentie van de naleving kracht bij te zetten. Reden genoeg dus voor werkgevers om zich in de AVG te verdiepen.

Meer lezen
Gedragsregels advocatuur vernieuwd

Elke advocaat is verplicht aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten en gehouden om praktijk- en gedragsregels na te leven. De Nederlandse Orde van Advocaten houdt hier toezicht op. Deze zeer strikte regels zijn geschreven met slechts één doel; bescherming van (de belangen van) de cliënt.

Meer lezen
Regelmatig te laat komen is reden voor ontslag

Regelmatig te laat komen is reden voor ontslag. Het wordt vaak gezien als een bagatelovertreding: te laat komen. In de woorden van onze Minister-President: een zonde, maar geen doodzonde. Maar is dat eigenlijk wel zo? Wat doe je met (of aan) laatkomers in je organisatie?

Meer lezen
Constar deel II: Opvolgend werkgeverschap, oud of nieuw recht van toepassing?

In het onderhavige artikel gaan we in op de tweede vraag over het opvolgend werkgeverschap. Voor de duidelijkheid wordt de casus hieronder nogmaals geschetst waarna inhoudelijk zal worden ingegaan op het belang van het arrest van de Hoge Raad.

Meer lezen
WWZWHITE B.V.Artikel
Constar deel I: Kan een aanzegging toch een opzegging zijn?

De Hoge Raad heeft onlangs een belangrijke uitspraak (link) gedaan waarin de volgende twee vragen werden beantwoord: Kan een aanzegging worden gezien als een opzegging?; en Welk recht is van toepassing bij opvolgend werkgeverschap?

Meer lezen
Conflicten- en bevoegdheidsrecht bij grensarbeiders

Voor de rubriek 'juridische kwesties die zijn weggezakt' in het Advocatenblad heeft Susan Nooijen recent een artikel geschreven waarin zij de kwestie conflicten- en bevoegdheidsrecht bij grensarbeiders onder de loep neemt. Het artikel is afgelopen maand gepubliceerd en online terug te lezen.

Meer lezen
WHITE B.V.Artikel
In mindering te brengen kosten op de transitievergoeding

Een werknemer heeft bij een dienstverband van tenminste 24 maanden recht op een transitievergoeding als sprake is  van een beëindiging van dat dienstverband op initiatief  van de werkgever. Deze verplichte ontslagvergoeding mag in sommige gevallen verlaagd worden met door de werkgever reeds betaalde studiekosten.

Meer lezen