Auto van de zaak terugvorderen bij ziekte of afwezigheid, ja of nee?

Een vraag die veel aan ons, en al aan veel rechters in het land is gesteld. Het antwoord is, zoals wel vaker in het recht: het hangt er vanaf. Maar, waar vanaf dan?

Meer lezen
Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Het voorstel voor de ‘Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ is ingediend in de Tweede Kamer. Lees hier over de belangrijkste onderwerpen.

Meer lezen
12/04/2022: Seminar Belonen en binden medewerkers

Het arbeidsrecht blijft in beweging. Hoe behoud je talentvolle medewerkers en ook hoe trek je nieuwe medewerkers aan nu de concurrentie op de arbeidsmarkt zo groot is? Dit is een vraagstuk waar veel bedrijven mee worstelen. In het seminar gaan wij in op de arbeidsrechtelijke aspecten van prestatiebeloningen zoals bonussen, provisie en winstdelingsregelingen.

Meer lezen
Roos VerhoorenNieuws
Mag een werkgever vragen om een corona toegangsbewijs voor betreding van de werkvloer?

Als de Tijdelijke Wet verbreding inzet coronatoegangsbewijzen er komt, hebben werkgevers een juridische grondslag om een coronatoegangsbewijs van werknemers en niet werknemers te vragen. Zolang die wet er niet is, moeten we terugvallen op algemenere jurisprudentie over het inperken van grondrechten, want het vragen om tonen van een ctb (en het verbinden van consequenties aan het niet tonen daarvan) botst met grondrechten.

Meer lezen
E-mail monitoring: mag dat?

Afgelopen december 2021 zijn er twee zaken gepubliceerd betreffende het controleren van e-mails van de werknemer door de werkgever. Centrale vraag is: mag de werkgever wel e-mails van een werknemer inzien?

Meer lezen
Seksuele intimidatie op de werkvloer

Wat kan je als werkgever doen om seksuele intimidatie bij jou op de werkvloer zoveel als mogelijk te voorkomen? In dit artikel sommen wij de do’s op.

Meer lezen
Werkgever behoudt het portretrecht van ontslagen werknemer

Een ontslagen werknemer eist €25.000 schadevergoeding van zijn oud-werkgever. De voormalig Coolblue-bezorger die in meerdere reclamespotjes te zien is en wiens portret op de bestelbussen staat, stelt dat zijn portretrecht is geschonden.

Meer lezen
Tatoeagebeleid in strijd met goed werkgeverschap

Een medewerker van de Rotterdamse openbaarvervoersorganisatie RET werd door zijn werkgever verplicht om zijn zichtbare tatoeage met pleisters af te plakken tijdens werk. De vraag of dit tatoeagebeleid van de werkgever mag, stond onlangs centraal bij het Hof Den Haag.

Meer lezen
NOW-5

Hoe gaat deze nieuwe regeling eruitzien?

Meer lezen
Bedrijfsarts in coronatijd: extra eerlijkheid geboden bij telefonisch consult

Op 23 juni 2021 oordeelde de kantonrechter in de rechtbank Noord-Nederland dat een werkneemster terecht op staande voet was ontslagen omdat zij tijdens haar arbeidsongeschiktheid commerciële bingo’s organiseerde, terwijl zij naar eigen zeggen nergens toe in staat was.

Meer lezen